ATV lumeketid on ketid, mis on ette nähtud paigaldamiseks ATV (All-Terrain Vehicle) rehvidele, et pakkuda lumistes või jäistes oludes paremat pidamist. Need koosnevad tavaliselt metallist lülide seeriast, mis on omavahel ühendatud, moodustades keti, mis seejärel mähitakse ümber rehvi. ATV lumekette saab paigaldada ATV esi- ja tagarehvidele, ning neid saab mugavalt reguleerida. Need aitavad ATV-del säilitada paremat haardumist ja stabiilsust lumel ja jääl, võimaldades talvistes tingimustes ohutumat tööd.

ATV lumekette võib olla erineva kujunduse ja stiiliga, mõned levinumad on redel, keerdlüli ja teemantmuster. Redelilaadsetel kettidel on rehvi turvisega paralleelselt kulgevad lingid, mis tagavad agressiivsema haardumise ja võimaldavad paremat haardumist lumel ja jääl. Twist-link kettidel on lülid, mis on keeratud 90-kraadise nurga all, pakkudes paindlikumat ja mitmekülgsemat haaret erinevatel pindadel. Teemantmustriga kettidel on teemantkujuliselt paigutatud lingid ning need ketid on vastupidavamad ja pakuvad rohkem veojõudu kui redel- ja keerdlüliketid.

Oluline on märkida, et ATV lumeketid ei asenda korralikku talverehvide komplekti ja neid ei tohi kasutada kuival teekattel. Samuti võivad need põhjustada rehvide täiendavat kulumist ja kahjustada ATV-d, kui neid pole korralikult paigaldatud või hooldatud. Samuti on oluline enne ATV-le lumekettide paigaldamist kontrollida tootja soovitusi ja juhiseid.

ATV lumekette kasutades on oluline meeles pidada, et need võivad mõjutada ATV juhitavust ja jõudlust. Need lisavad rehvidele kaalu ja takistust, mis võib muuta roolimise ja kiirendamise keerulisemaks. Lisaks võivad ketid kasutamise ajal tekitada täiendavat müra ja vibratsiooni.

Samuti on oluline reguleerida kettide pinget, et tagada pinges olek. Lahtised ketid võivad ATV-d kahjustada või tekitada ohtliku olukorra, tulles töö ajal maha. Samuti on oluline kette kontrollida kulumise või kahjustuste suhtes, ning vajadusel need välja vahetada.

Samuti on oluline märkida, et mitte kõik ATV lumeketid ei ühildu iga ATV mudeli ja rehvimõõduga, seega kontrollige kindlasti tootja soovitusi konkreetse ATV ja rehvimõõdu kohta, mida kasutate.

Lisaks on soovitatav kontrollida kohalikke seadusi ja eeskirju, mis puudutavad ATV-de lumekettide kasutamist, kuna mõnes piirkonnas võivad nende kasutamise kohta kehtida erireeglid.

Kohapeal Moose Utility lumeketid kõikidele enam levinud ATV rehvi mõõtudele.
Hind alates 68,80€ / paar ehk 2-le rattale. Komplektis kaasas mugav kohver kettide transpordiks ja säilitamiseks.