SUP laudade populaarsus on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud. SUP ehk Stand Up Paddleboarding on suurepärane viis nautida vett ja loodust ning samal ajal teha treeningut. Kui otsid uut hobi või soovid oma veespordi oskusi täiendada, siis SUP laudade maailm on kindlasti avastamist väärt.

SUP laua ajalugu ulatub tagasi sadade aastate taha. Polüneesia saartel kasutati laudadele sarnaseid vahendeid juba enne Euroopa saabumist. Tänapäeval on SUP lauad valmistatud kergekaalulistest materjalidest nagu klaaskiud, süsinikkiud või polüuretaanvaht. Laudadel on tavaliselt üks või mitu uime, mis aitavad liikumist kontrollida ning paremat stabiilsust tagada.

SUP laudadega saab sõita nii avameres, järvedel kui ka jõgedel. Algajatele on soovitatav alustada rahulikumatest vetest ning järk-järgult raskemaid tingimusi proovida. SUP laua sõitmine on hea treening nii füüsiliselt kui ka vaimselt. See arendab tasakaalu, tugevdab kogu keha lihaseid ning annab hea kardiotreeningu.

SUP laudade valik on lai ning erinevatele kasutusotstarvetele on erinevaid laudu. Lühemad lauad on suurepärased surfamiseks, pikemad lauad aga kiireks sõiduks ja matkamiseks. Oluline on valida laud vastavalt oma oskustele ja vajadustele.

SUP laudade lisavarustusse kuuluvad aer, uimed, päästevest ning turvavarustus. Kõige olulisem on aga sobiv riietus ja päikese kaitsevahendid, eriti avameres või järvedel sõites.

SUP laudadega sõitmine on suurepärane viis vaba aja veetmiseks, ning see sobib nii noortele kui vanadele. See on ka suurepärane võimalus tutvuda uute kohtadega ning nautida loodust. Kui oled otsustanud SUP lauaga sõitmist proovida, siis tasub kindlasti võtta mõni kogenud sõber või instruktor kaasa, kes saab anda vajalikke nõuandeid ja soovitusi.

Kokkuvõttes on SUP laudade maailm täis võimalusi ja avastamist ning see on kindlasti väärt investeering igale veespordi huvilisele. Võta oma SUP laud ja mine avasta uusi kohti, naudi loodust ja saa samal ajal hea treening!

Meie e-poes on esindatud Black Island, Jobe, Retrospec ja Mistral SUP lauad. Viimasele on saada ka suurepärane valik lisavarustust.

 

Vaata kogu SUP laudade valikut siit ja lisavarustuse valikut siit.